ГЕРБ: Кабинетът действа като щаб на Радев

Митов: Атаката срещу службите е защото бяха разбити руските шпионски мрежи

ГЕРБ: Кабинетът действа като щаб на Радев | StandartNews.com

Служебният кабинет действа като предизборен щаб на Румен Радев. Това обяви ГЕРБ на специален извънреден брифинг, за да отговори за разкритията за подслушвани политици. МВР-шефът бойко Рашков разкри, че след слушаните е бил и служебният премиер Стефан Янев.

Служебното правителство се опитва да контролира комуникацията си, за да не изпада в неудобни ситуации, каза Даниел Митов от ГЕРБ по повод снощното интервю на премиера Стефан Янев в „Панорама”, в което той потвърди, че е имало подслушване. Атаката срещу службите е продиктувано от нещо друго, каза Митов.

Той поясни, че атаките са заради разбитата руска шпионска мрежа у нас. "Службите наскоро бяха изслушани по разкриването на шпионските мрежи, които действат в България в полза на руската федерация и им беше дадена висока оценка. Радев и Рашков очевидно не могат да им простят, че разбиха руската мрежа от шпиони и очевидно атаките са заради това", каза Даниел Митов.

Митов призова всичко да бъде разсекретено, а съдът да извади списъка на разрешените СРС. За нас в момента шефовете на служби са атакувани, защото разкриха руската шпионска мрежа, каза той. Поясни, че службите са атакувани безогледно, без да има основания. Той коментира и другите рокади - шефът на Митниците, на НАП и други. Етикетът на новото правителство е шанс за Орешарски 2, каза Митов. По думите му само се подхвърлят твърдения.

На свой ред неговият съпартиец Тома Биков поясни, че не биха коментирали, ако в скандала не се били включил и служебния премиер. По думите му въпросът бил дали Демократична България, които разкрихаскандала с подслушването също са част от тези "кьорфишеци". Според него Янев и служебното правителство участват в предизборната кампанията, а не организират изборите. Биков поиска да се разсекретят всички документи, ако има незаконно подслушване.

"Дотук чуваме само изявления на двама милиционери от 97-те години", каза той. Поясни, че това е активно мероприятие. Имало две цели  - да изкара от батака Бойко Рашков и да се дискредитират службите. Рашков иска да ползва службите за политически цели, каза Биков. Шокирани сме, че служебният премиер излиза и казва, че има подслушвания, защото така е чул по медиите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай