ГЕРБ хвърли важно обещание. Какво ни чака при успешен кабинет

Ще изпълним и всички ангажименти към законодателни промени, свързани с Националния план за възстановяване и устойчивост, каза Росен Желязков

ГЕРБ хвърли важно обещание. Какво ни чака при успешен кабинет | StandartNews.com

Източник: бТВ

Ако ГЕРБ успее да състави успешно правителство след изборите, безплатното саниране ще продължи. Това обещание даде в интервю за бТВ депутатът от партията и бивш кандидат за премиер Росен Желязков.

По отношение на безплатното саниране Желязков каза, че ГЕРБ е бил готов да възобнови още в предходните мандати, но Асен Василев го е спрял в качеството си на вицепремиер и финансов министър.

Ще изпълним и всички ангажименти към законодателни промени, свързани с Националния план за възстановяване и устойчивост или с друго, но в никакъв случай не стихийно, добави той.

„Няма нужда от разделителни линии в момента. Разбира се, всеки по време на предизборната кампания ще си избере подхода, по който да представи това, което обещава", каза още Желязков.

Ако "Продължаваме промяната-Демократична България" приемат принципите, които предлагаме, е възможно да се стигне до преговори за съставяне на правителство. Първият, който получава проучвателния мандат, трябва да отиде на тези преговори с ясното съзнание в кой точно момент трябва да се приемат промените в регулаторните органи, както и кой – другите органи.

„За близо три години и половина България е била девет месеца в предизборна кампания. Историята е „осем сватби и една бременност". Няма как да имаме нови послания, да имаме убедителни комуникации с избирателите, да звучим автентично", поясни той.

Според него различен резултат може да се очаква само тогава, когато „политиците до известна степен отстъпят от собственото си партийно его и не занимават толкова обществото със своята собствена значимост".

Желязков е категоричен, че политиците трябва да се постараят да направят нещо за хората, дори това да е в ущърб на техните политически интереси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай