Георги Михайлов от БСП се отказва от имунитета си

Не считам, че съм нарушил законите на Република България, каза червеният депутат

Георги Михайлов от БСП се отказва от имунитета си | StandartNews.com

Народният представител от БСП проф. Георги Михайлов ще се откаже от имунитета си. Това потвърди той пред журналисти в Народното събрание, цитиран от Агенция Фокус.

Агенцията напомня, че на 1 юли главният прокурор Сотир Цацаров сезира повторно 44-то Народно събрание с искане за даване на разрешение за започване на наказателно преследване на Георги Михайлов - за извършено от него данъчно престъпление.

Не считам, че съм нарушил законите на Република България, в хода на следствените действия ще бъде установена истината, каза днес Михайлов.

"Днес получих документите от деловодството. Моите адвокати ще направят проверка на тези документи. Аз съм готов да дам своя имунитет в рамките на срока, който се предвижда от Народното събрание", посочи той.

"Не считам, че се съм нарушил законите на републиката. Всички свои сили съм дал за укрепването и за работата на заведението, което съм ръководил като изпълнителен директор. Не смятам, че ще се изясни нещо, което е извън това, което смятам аз", допълни проф. Михайлов.

Попитан как си обяснява, че за втори път му се иска имунитета, той отговори: "Право на прокуратурата е да прави проверка и по сигнали, и по самосезиране. Мое право е да защитавам своята теза и правота като гражданин". Във връзка с обвинението за данъчно престъпление, проф. Михайлов обясни, че плаща данъци от много години, тъй като притежава значителни количества имоти. "Имал съм значителни доходи през годините. Всички мои имотни декларации отразяват данъците, които съм плащал. Аз не плащам данъци от една година, от две години или от три, плащам данъци от много години. От 7 години съм регистриран по ДДС", коментира Георги Михайлов.

По думите му в хода на следствените действия ще бъде установена истината. "Смятам, че истината е, че нищо не е извършено незаконно", подчерта още депутатът от БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай