Ген. Атанасов с тежки думи за МВР, какво посъветва Демерджиев

Полицейският чадър над наркотрафика и наркоразпространението в България е стара болест

Ген. Атанасов с тежки думи за МВР, какво посъветва Демерджиев | StandartNews.com

Смяната на началниците на районните управления на МВР в София е палиативна мярка, коментира пред журналисти в парламента Атанас Атанасов от „Демократична България“, цитиран от БНР. Според него, ако служебният вътрешен министър Иван Демерджиев е искал радикална промяна в борбата с наркотрафика, е трябвало да посегне на много по-високо ниво:

"Полицейският чадър над наркотрафика и наркоразпространението в България е стара болест. Г-н министъра Демерджиев, ако иска радикална промяна в борбата с наркотрафика, трябва да посегне много по-нависоко. Информация вътре в службите на МВР има достатъчна. Защото в отделни звена помежду си служителите знаят кой с кого контактува и с кого работи от организираната престъпност.

Самият министър Демерджиев каза, че тези хора, които ги сменя като началници, не ги освобождава от системата на МВР, а само ги премества, защото те не са положили достатъчно усилия. Именно затова казвам, че това е палиативна мярка. Ако трябва да се търси реформа, трябва да се реже до кокал."

Атанас Атанасов отбеляза и друг проблем, свързан с кадровата политика и липсата на кариерно израстване във вътрешното министерство:

"Системата е задръстена на най-горното ниво от т.нар. "работещи пенсионери"- те са едно голямо количество от хора,  които получават пенсия и заплати и нямат кой знае какъв стремеж за резултати. Това задръства долните нива и лишава от мотивация младите служители на МВР, които имат качества, но не виждат перспектива за себе си".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай