Гълъбов: Най-много сигнали са свързани с наблюдателите

Гълъбов: Най-много сигнали са свързани с наблюдателите | StandartNews.com

София. Най-много сигнали досега има за организационни нарушения, като съществена част от тях е свързана с наблюдателите на политическите партии, съобщиха от неправителствената организация „Прозрачност без граници".

„Не сме имали такова наблюдение от изборите през 1997-а година", каза пред БНР Антоний Гълъбов от асоциацията. Имало организации, които нямат опит в наблюдение на избора.

„Има и такива, които дори не са положили усилия да заличат връзката си с политически партии. Може би ще се наложи да наблюдаваме и наблюдателите", отбеляза Гълъбов.

Организацията е получила сигнали за недопускане на наблюдатели и за засичане на удвоени екипи от една и съща политическа сила.

Липсата на добра организация, масово са отделени бюлетините, масово са подпечатвани предварително. Да приемем, че тези по-дребни технически нарушения няма да повлияят на резултата", смята Гълъбов.

Наблюдават се притеснителни тенденции като например наличието на хора без обозначителни табели в избирателните секции, каза Асен Генов, доброволен сътрудник на Института за развитие на публичната среда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай