Гаф откри "Тракия" в петък

Гаф откри "Тракия" в петък | StandartNews.com

София. Комичен гаф сътвори пресцентърът на транспортното министерство. В петък вечерта неизвестен засега служител изпрати до медиите официално съобщение за вече случилото се откриване на магистрала "Тракия", което по план трябва да се случи утре. В него дори се цитира част от речта на министър Данаил Папазов.

В писмото се посочва, че "днес" транспортният министър е присъствал на откриването на "Тракия". На събитието са били още президентът Росен Плевнелиев и строителният министър Десислава Терзиева. Чиновникът е оставил и място за дописване и на другите гости, които би трябвало да присъстват на церемонията. След това в писмото има цитат на Данаил Папазов по повода: "Днес откриваме последните 34 км от АМ "Тракия" и след повече от 40 години чакане България вече има първата изцяло завършена магистрала". Под него се посочват и данни осъществяването на проекта, като цена, финансиране и изпълнение.

Минути след като бе изпратено съобщението, от транспортното министерство разбраха за гафа и се извиниха.
Грешката със съобщенията за "Тракия" стана част от скандала с откриването на аутобана. В петък лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова магистралата да бъде отворена през уикенда, за да пътуват летовниците. Премиерът Пламен Орешарски обаче обясни, че разрешителното й не е готово, а освен това от КАТ поставят задължителни за движението знаци. Въпреки това обаче група ГЕРБери от Бургас стъпиха на новия участък и удариха шампанското преди официалното откриване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай