Финансисти и доктори в листите на Бареков

Финансисти и доктори в листите на Бареков | StandartNews.com

Трябва да обединим дясно мислещите, каза Джефри ван Орден

С финансисти и доктори са пълни листите на "България без цензура". Това стана ясно, след като лидерът на партията Николай Бареков представи хората си във Варна. Там вчера се проведе вторият конгрес на ББЦ.

Начело на Благоевград и 24-и МИР в София застава 35-годишният Светлин Танчев. Освен че е финансист, той е и вторият депутат, който напусна групата на ГЕРБ в последния парламент. Начело на Шумен пък е бившият зам.-кмет на Варна и неуспял кандидат за градоначалник доц. Христо Бозов. На изборите зад него застана БСП, а по образование той е лекар. Самият лидер на партията Николай Бареков е водач в Пловдив и Варна. Заместничката му Рада Коджабашева повежда в Кърджали, а Росен Петров в 25-и МИР в София. Последният район в столицата - 23-и МИР, е поверен в звездните ръце на Любен Дилов-син. Той беше лидер на "Гергьовден", която последно беше част от Синята коалиция. Сред водачите има и юристи. Доскорошният ръководител на младежкото НДСВ - адвокатът Стефан Кенов, е първи в Бургас. Председателката на "Евромайки" Калина Крумова пък ще води четата на "България без цензура" в Ловеч.

На представянето на листите на ББЦ присъстваха и чуждестранни гости. Там бяха председателят на европейските консерватори Сайед Камал и зам.-председателят на организацията Джефри ван Орден. Благодаря на колегите ми, че дойдоха да ни подкрепят, заяви след конгреса Бареков. Той допълни, че както в Европейския парламент се борят срещу статуквото, така и тук ББЦ ще го прави. "Целта ни е да върнем българските мозъци от чужбина, да постигнем добър икономически растеж на България", допълни той. Пълна подкрепа за идеите си Бареков срещна от страна на консерваторите, към чието европейско семейство се числи и партията му.

"ББЦ и лидерът й Бареков имат сили да дадат своя принос за решаване на основните проблеми на България като участник в бъдещото правителство", обяви Джефри ван Орден. Той допълни, че трябва да обединим дясно мислещите хора, които искат нов подход в политиката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай