Вторник,

Фандъкова: Срамно е политици да делят хората

От: СТАНДАРТ -
A
A
A

Манипулации са твъденията, че инвестираме само в райони, спечелени от ГЕРБ. Срамно е за политици, избрани да управляват хиляди хора, да ги делят на тези, които са гласували за тях и на тези, които не са. Това написа във фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова по повод разделението в СОС. Тя е убедена, че след като изборите са свършили, политиците носят отговорност пред всички избиратели.

„Всеки изкушен от партийните противоборства може да преброи кои от районите се управляват от кметове, издигнати от ГЕРБ-СДС, ДБ или БСП и да си отговори на въпроса дали са само „наши“. За мен лично такива сметки са обидни и грешни”, категорична е Фандъкова. И заявява:  "Партийните карти на София, които се опитвате да чертаете, раждат разделения, а разделенията не решават проблеми, а създават нови"

Ето какво казва още кметът Фандъкова:

„Миналата седмица обещах на общинските съветници, че всеки път, когато говоря за обектите, в които инвестираме, ще казвам района, в който се намират. Това е единственият начин с факти да отговоря на грижливо разпространяваните манипулации, че инвестираме само в райони, спечелени от ГЕРБ.

Всеки изкушен от партийните противоборства може да преброи кои от районите по-горе се управляват от кметове, издигнати от ГЕРБ-СДС, ДБ или БСП и да си отговори на въпроса дали са само „наши“. За мен лично такива сметки са обидни и грешни.

Срамно е за политици, избрани да управляват хиляди хора, да ги делят на тези, които са гласували за тях и на тези, които не са.

Уважаеми съветници и партийци, такова разделяне е срамно за Вас и обидно и за хората, които са гласували за Вас, защото след като изборите са свършили, носите отговорност пред всички. Партийните карти на София, които се опитвате да чертаете, раждат разделения, а разделенията не решават проблеми, а създават нови.

София е град на свободни хора, които всекидневно преминават поне през 2-3 от партийните граници, които очертавате на картата. София е един град, а не отделно взети партийни владения.

Радвам се, че кметовете на райони, независимо от партийните им пристрастия, влизат в работен режим и разчитам на всеки от тях да вършим работа заедно.”

 

Фанкова откри вчера новия физкултурен салон на 176 училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в район „Нови Искър“. "До преди месец учениците тренираха в стая в мазето, днес вече имат модерен салон и нов двор със спортни съоръжения", каза тя. И допълни: "През миналата година изградихме 6 нови физкултурни салона, а през тази изграждаме още 3 – на 30-о училище във „Възраждане“, 100-о училище в „Сердика“ и 9-а френска езикова гимназия в „Средец“. Остава ни да построим и салон на професионалната гимназия по изкуства в „Сердика“ и ще изпълним задачата си всички училища в София да имат физкултурни салони".

Кметът на София е изпратила официално и списъка с 9 нови детски градини и 3 училищни сгради, за които кандидатстваме за финансиране от държавния бюджет. Те се намират в районите „Красно село“, „Слатина“, „Възраждане“, „Овча купел“, „Витоша“, „Подуяне“, „Люлин“, „Триадица“, „Изгрев“ и „Кремиковци“.

Междувременно тя обяви, че ще има масови проверки на автомобили, които замърсяват въздуха в сряда от "Пътна полиция" и Столичния инспекторат.  Проверките ще се правят на пътя посредством газ анализаторите, които преди повече от година общината купи и предостави на КАТ. Досега уредите се използваха само в пунктовете на Пътна полиция. „Ще се проверява техническата изправност на очистващата инсталация не само на автомобили, но и на камиони. Целта е да не се допуска коли, които не са в изправност да се движат по улиците и да замърсяват въздуха. В много райони на града има съвместни проверки на инспектората и полицията за нерегламентирано горене на отпадъци“, обясни Фандъкова.

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички