Фандъкова: Не може да се вдига парното за сметка на тока

Фандъкова: Не може да се вдига парното за сметка на тока | StandartNews.com

София. "Категорично ще се противопоставя на каквото и да е увеличение на цената на парното", каза в предаването "Здравей, България" на Нова телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова по повод изказването, че ако цената на тока падне, ще се увеличи тази на парното.

Тя добави, че не може с лека ръка да се говори за увеличение с 10 или 30%, тъй като около 1 милион души се отопляват по този начин и нямат друга алтернатива. „Ще поискам среща с шефа на регулатора, с новия министър на икономиката и енергетиката, за да коментираме тези теми", заяви тя.

Фандъкова обсъди и темата с детските градини и ясли. Тя напомни, че в последните години основен приоритет е строителството на детските градини и осигуряването на места в тях. Тя припомни, че тази година на района на Столична община стартира строителството на 17 детски градини.

Кметът съобщи също, че абсолютно всички опасности в районите на детските площадки ще бъдат премахнати.

Във връзка с проблема с уличните кучета в София, Фандъкова заяви, че една от най-добрата мярка за борба с тях е изграждането на приюти. Тя поясни, че проблемът е обсъждан с новия министър на земеделието и по думите й, той се е ангажирал с въпроса. „Ще бъде подготвен проект за нова наредба за изграждането на приюти. Тя трябва да е готова до края на юни, за да продължим да изграждаме им", добави тя.

"Изненадана съм от острата реакция на „Атака". Полиците да не използват депутатските си карти като пропуск и извинение за хулигански прояви", заяви кметът на София по повод нахлуването на лидера на партията Волен Сидеров в кабинета й.

По думите й политиците трябва да свикнат и да обръщат внимание на протестите. „Аз съм последният човек, който ще забрани протести", добави още тя.

Фандъкова се надява от "Атака" да се извинят на служителите в общината, които са били стресирани от случилото се. "Това поведение не трябва да се толерира. Агресията се отразява на цялото общество", добави кметът на столицата.

На въпрос ще се сработи ли с новата власт, Фандъкова каза, че е диалогичен човек и се надява правителството да не обръща гръб на 2 милиона души, които живеят в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай