Фактор : Доган призна за етноса, ченгетата и номенклатурата

Разцеплението е по оста Русия - Запада

Фактор : Доган призна за етноса, ченгетата и номенклатурата | StandartNews.com

 Истината за скандалите в ДПС винаги е била скрита зад фасадата. Това е специалитет на Дълбоката държава, генномодифицирана от висшата комунистическа и десарска номенклатура. 34 години тя неуморно и старателно обгрижваше  партията на Доган.

Разцеплението във формацията сега  без всякакви съмнения  е по оста Русия – Запада. Сокола е активиран, въпреки че се чувстваше много комфортно, да бъде обгрижван от Пеевски – нещо като специална държанка, на която задоволяваха всичките й капризи и мераци. Почетният председател не искаше тази война и с неохота избягваше седмици наред публични появи и изказвания. Дори  и сега не смее с по-остри думи да назове своя  враг, затова избра умалителното „момчето“. А това много напомня на „малкия“ както водещите офицери на триликия агент - „Ангелов“, „Алексей“ и „Сава“, са наричали снизходително своето създание в ПГУ.

Но 

на Москва не се отказва

и Доган – най-важният й агент за влияние в условията на демокрация, добре знае това условие.

Да, именно Кремъл има най-голям интерес в тази сложна геополитечска ситуация от дестабилизиране в България, която все още третират като своя губерния. Ярко демонстрираното антируското говорене на феномена Пеевски през последните месеци там съвсем не се харесваше. За това всеки политически трус у нас е повод за разместване на  пластовете и разстройване на фините настройки в държавата. С появата на ДПС – Москва, тоест фракцията около Доган, се създава шанс за преформатиране на политическото пространство. Възможност да се обособи нова политическа общност от близки до Кремъл – ДПС-Москва, Възраждане, БСП, ИТН плюс големият московски обръч за руско влияние, окопал се около президента Радев. Новата коалиция е съвсем видима, но видими са и белите, които тя може да сътвори, като преориентира България в евразийска посока, или поне да я извади от синхрона с партньорите от ЕС и НАТО.

Кои и какви са в отбора на ДПС -  Москва

Съвсем не е теория на конспирацията – все лица, свързани с бившия комунистически режим на Тодор Живков, номенклатурата на БКП и Държавна сигурност и техните горди наследници. Прав е бил основателят на първата нелегална турска партия в България, заклет противник на Доган  Авни Вели. Той казваше че ДПС и БСП са българското и турското крило на БКП, което днес отново е пред ритуална целувка.

Да вземем  само няколко знакови примера: съпредседателят Джевдет Чакъров. Кадър на столетницата от Асеновградско.  Няма нищо общо с учредителите на ДПС, след 1993  се присъедини към отбора на Сокола, а до тогава е бил верен социалист. В този кюп е и верният агент на ДС „Вергил“, известен в отбора на Доган като енергиен експерт - Рамадан Аталай. Доган никога не се е гнусял от събратята си от ДС и заради това листите на Движението години наред се конкурираха само с БСП по брой на агенти, работили срещу турския етнос и мюсюлманите, срещу турската държава, която сега превъзнасят като Анна Ватан – Майката Родина. Аталай е в листите и този път, за да напомня, че сянката на тайните репресивни служби е жива. Към тази елитна група е и Емел Етем, дъщеря на др. Етемов - инструктор в Окръжния комитет на БКП в Русе. Към московската фракция могат да бъдат откроени и офицерът Иван Палчев, Кемал Еюп и се стигне до комсомолеца, напомнящ за герой от съветския епос, Тимур Халилов. Червеното знаме се вее от години и над неговата фамилия. Дядо му по майчина линия е агроном от Ардино, известен като народен представител от района по времето на тоталитарния режим на Тодор Живков.

А в социалистическия парламент случайни и непроверени другари не пускаха.

Показателна за тези доганисти е риториката им и тезите, които застъпват. Няма нито дума, нито ред срещу Кремъл, Москва и режима на Путин. Не са притеснени от мръсната война срещу свободна Украйна. Няма и стон в нейна защита, а коментарите и съмненията са излишни.

Пеевски игра със силен коз, разкодирайки, че Ново начало означава ДПС без ДС, тоест и без БКП! Но и без възродители. Няма съмнение, че целият ДС и БКП актив беше впрегнат да работи за победата на Възродителния процес през 80-те години на миналия век. А после ченгета и комунисти овладяха политическото ръководство на ДПС. Да се изчистят от себе си стана мисия невъзможна. И така до днес!

Каква формация е ДПС – Москва

Години наред Доган и хората му се надпреварваха да обясняват, че не са етническа нито религиозна партия, че са общонационална, независима формация. Но обществото винаги си остане с тежките съмнения, че ДПС е противоконституционно, но неизбежно.

Тези дни самият Доган се самоопроверга и потвърди, че наистина партията е етно-религиозна. Почетният заяви, че трябва да защитят правата и интересите на общността, които били заплашени? Но коя е общността – та това са именно турците и мюсюлманите в България. Тоест, Доган признава, че партията е политическо оръдие на общността. Реалната истина е, че 34 години общността безропотно беше използвана като ударна сила от крепостни за интересите на шайката около Доган и олигарсите, на които той служеше.

Доган винаги е търгувал с етническия мир,

представяйки се за негов гарант, какъвто никога не е бил реално. Всъщност тази му търговия бе рекет, който елитът в ДПС добре осребри, а сега иска и да кешира. Но този път ситуацията е доста по-различна. Митът за всесилния Доган е доста ерозирал, почти рухнал. И това се видя много ясно при обсадата на софийския му сарай.

Със сетни сили аверите му успяха да съберат 120 защитници, а плашеха, че в София ще пристигнат хиляди. Хората от общността ги нямаше. Тоест, ясно демонстрираха, че проблемите на боса не са техни, отказаха да се идентифицират с него и с кахърите му за отнети акции за милиони, сараи, яхти, луксозни лодки и куп привилегии.

ДПС -  Москва се провали  и в още една важна посока – в ръководството и листите за изборите няма българи, с каквито доскоро се пъчеха. А при конкурента Пеевски съотношението турци-българи е 60:40. Е, все пак за кадем се мярка един българин край Доган - Явор Хайтов, приютил кризисно догановото ДПС в измисленото му БЗНС. Този политически  играч сигурно добре е осребрил заверата. Но каква ирония само – Хайтов беше зам.-министър на МВР, назначен от Иван Костов в правителството му. А сега се оказа спасителният пояс за Доган, който Командира нарече „проклятие“.

Тепърва московската агитка на Доган трябва да обясни, защо внушава на турци и мюсюлмани страх от българите? Общността им в никаква  степен не е застрашена. Заплашени са единствено бизнесите и интересите на турските босове и дерибеи, които са ги яхнали като послушни катъри.

Крачка напред

34 години Доган успя да монополизира вота на турци и мюсюлмани, превръщайки се в тяхно трудно осъзнато проклятие. Хората от тази общност нямаха правото да бъдат леви или десни, радикали или центристи, да избират партии и коалиции, които да представляват интересите и възгледите им за свобода и живот. Дори в джамиите и текетата върхушката около Доган беше наложила молитва-клетва, че ДПС е единствената партия.

Разделянето по оста Москва – Запада разсича политическите окови за свобода в турската и мюсюлманската общност. Доган и аверите му наистина живеят в измисления свят на сараите, не виждат, че в общността израснаха нови поколения, които са осъзнали, че зависимостите на България от Русия е най-лошия враг на комшулука между  българи и турци, пише Фактор.бг.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай