Евроизборите ще струват 32,4 млн. лева

Правителството прие решение за подготовката и произвеждането на изборите за членове на Европейския парламент от България

Евроизборите ще струват 32,4 млн. лева | StandartNews.com

Министерският съвет прие Решение за подготовката и произвеждането на изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г. Това съобщиха от Правителствената информационна служба. 

С решението е възложено координацията по изпълнението на дейностите, свързани с организационио-техническата подготовка на изборите да се осъществява от заместник министър-председателя по чл. 5, ал. 1, т. 2 от Устройствения правилник на Министерския съвет и на неговата администрация. При осъществяване на координацията вицепремиерът Томислав Дончев ще бъде подпомаган от работна група, включваща представители от съответните министерства и ведомства. 

В решението са включени задължения и отговорности и на други министри, свързани с подготовката и произвеждането на изборите. 

Правителството одобри и план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на изборите за членове на Европейския парламент от Република България през 2019 г., като необходимите за това средства са в размер на 32,4 млн. лева. С осигуряването им ще се гарантира финансирането на всички дейности, свързани с отделните организационни етапи на изборния процес и безпрепятственото провеждане на изборите. 

Актът на МС е в изпълнение на чл.18 от Изборния кодекс. Средствата по план-сметката ще се осигурят за сметка на предвидените в централния бюджет за 2019 г. разходи за произвеждане на избори по Изборния кодекс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай