Евродепутати от ДПС атакуват Симеонов чрез ЕК

Те припомнят условията, при които Валери Симеонов се оттегли като вицепремиер

Евродепутати от ДПС атакуват Симеонов чрез ЕК | StandartNews.com

Евродепутати от ДПС отнесоха въпроса за новия пост на Валери Симеонов - заместник-председател на Народното събрание - и в Европейския парламент и Еврокомисията.

Евродепутатите от ДПС/Обнови Европа - Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели запитаха своите европейски колеги какви мерки ще се предприемат за борба срещу езика на омразата, имайки предвид избора на Валери Симеонов за заместник-председател на българския парламент.

Евродепутатите припомнят оттеглянето на Валери Симеонов преди година от поста вицепремиер. То бе резултат от протестите на гражданското общество срещу репликата на Валери Симеонов спрямо майките на деца с увреждания - "кресливи жени" с "уж болни деца".

Те припомнят и изказванията на лидера на НФСБ от парламентарната трибуна и изразите му към ромската общност - "озверели човекоподобни", и "жени с инстинкти на улични кучки".

Във връзка с последвалото избиране на Валери Симеонов за заместник-председател на българското Народно събрание през изминалата седмица, евродепутатите потърсиха отговор от европейските институции за опазването на толерантността, човешкото достойнство и правата на лицата, принадлежащи към малцинства като основни ценности на Съюза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай