Ето защо Слави заложи на Антоанета Стефанова

Андрей Райчев каза защо Трифонов иска втори мач

Ето защо Слави заложи на Антоанета Стефанова | StandartNews.com

Защо Слави Трифонов обяви, че ще върне мандата за кабинет и каква е причината той да иска нови избори? Отговор на този въпрос даде социологът Андрей Райчев пред БНТ. Той заяви, че ГЕРБ и БСП по един начин виждат бъдещите избори, а Слави Трифонов - по друг.

"За ГЕРБ и БСП е важно да запазят, ако може малко да нараснат, би било голям успех, докато Трифонов вижда нещата по друг начин - при едни свободни избори, организирани по правила и така нататък, и с цялата му слава на втори, нещо, което никой не вярваше, той се надява да нарасне. Той едва ли мисли за щети и за пазене на резултата, обратното - иска втори мач, на който ако на първия е завършил 1:1, сега да бие с 3:1", обясни Райчев.

Той коментира, че Слави Трифонов е направил два хода две в едно - първият ход е разумен, а не хазартен - отказ от участие във властта. Антоанета Стефанова е символична част - той не я предлага за премиер, а я предлага за "като че ли премиер", тя символизира степента на радикалност на промяната, която той си представя - каза още социологът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай