Ето какво решава правителството в сряда

Кабинетът ще обсъди одобряване на допълнителни разходи/трансфери за 2019 г. за изплащане на стипендии...

Ето какво решава правителството в сряда | StandartNews.com

Кабинетът ще обсъди одобряване на допълнителни разходи/трансфери за 2019 г. за изплащане на стипендии и на еднократно финансово подпомагане по програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни, общински и частни училища през 2019 г., приета с постановление № 97 на Министерския съвет от 2019 г. Това предвижда дневният ред на днешното правителствено заседание.

Министрите ще гледат още сформирането на Междуведомствена работна група за извършване на анализ с цел промяна и оптимизиране на нормативната база, свързана с боеприпасите. Тя ще трябва да извърши анализ на необходимостта, условията и възможностите за създаване, финансиране и функциониране на Център за утилизация на боеприпаси.

Кабинетът ще разисква по програма за дейността на Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства за периода 2019-2021 г.

Дневният ред предвижда и гласуване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на културата за 2019 г. за изплащане на минимални диференцирани размери на паричните средства за физическо възпитание и спорт.

Правителството ще разгледа и проект за спогодба за сътрудничество в областта на образованието, науката, културата, младежта и спорта между правителството на Република България и правителството на Палестина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай