Ерджан Ебатин изпя любимата песен на Доган и Карадайъ

Разказа за кучетата, които гледа

Ерджан Ебатин изпя любимата песен на Доган и Карадайъ | StandartNews.com

Водачът на листата на ДПС във Варна Ерджан Ебатин изпя песента на Франк Синатра MY WAY в студиото на „Тази събота“ по bTV. Той бе гост в рубриката „Животът на депутата извън политиката“.

Ерджан Ебатин каза, че това е както неговата любима песен, така и на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, а също така и на председателя на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ. На всяко наше събиране ме молят да я изпълня, разкри Ебатин.

Той заяви още: „Моят път аз съм го избрал още през 1990 година, когато въпросът за идентичността, за правата и свободите беше изключително актуален и още тогава поех по пътя на ДПС. Това е нашият общ път, ние вървим по пътя на отстояване на определени ценности. Смятам, че имаме какво да покажем още.“

Ерджан Ебатин показа в студиото и едно от кучетата – порода Кавказка овчарка, които отдавна развъжда.

„Винаги съм обичал кучетата, а тази порода развиват активна отбранителна способност срещу непознати. Тези кучета много бързо събарят човек, тежат около 80 килограма. Те са верни приятели, които много се привързват към хората, с които живеят. Имахме случай с едно мъжко куче, което дойде от Русия и цяла седмица не докосна храната. Наложи се да повикаме собственика му, за да започне отново да се храни“, разказа Ерджан Ебатин.

Той добави, че членува в Клуба на кавказката овчарка, а едно от кучетата му е емблема на националния клуб на Русия.

Eрджан Ебатин разказа, че в последно време отглежда и коне.„От тази година имам чистокръвен арабски жребец. Грижа се за него, в момента го обучават за обяздване. Това са много темпераментни животни, може би най-красивата порода  – арабските коне“, сподели Ерджан Ебатин.

Той разказа още, че обича да пътува, но най- красивите за него места са свързани с българското Черноморие.

Ето какво сподели още Ебатин: „Живея във Варна, морето е част от мен, трудно свиквам дори и със София. Обиколил съм много места по света, но се чувствам най-добре в своя собствен дом във Варна. Аз съм от село Белоградец, с което много се гордея. Ако трябва да кажа друго място, което ми харесва, като култура, която получавам, това е Истанбул. И Рим. И в двата града има история, от която човек трябва да се учи. Това е култура на толерантност. Истанбул е изключително космополитен град, а Рим е историческа ценност.“

Той разказа и за посещението си в САЩ по линия на Атлантическия клуб, когато е посетил военната база в Тампа и е участвал в специален семинар за противопоставяне срещу световния тероризъм.

„Тогава имахме възможност да обиколим много места. Това, което ми направи впечатление, че Америка е една мултикултурна държава, в която всеки може да изразява себе си без това да дразни някого. Това е общество, което се стреми към максимална толерантност към всяко едно различие. И това ми харесва. Смятам, че това трябва да е пътят, по който българското общество трябва да мине, защото ние станахме много негативни към всяко едно различие. В нашето общество има проблеми в семейството, в училище. Хората по светофарите се карат, бият се. Нашето общество трябва да върви към толерантността и в този смисъл един добър модел са САЩ без никакво съмнение.”, сподели Ебатин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай