Енергийната комисия заседава извънредно заради миньорите

Енергийната комисия заседава извънредно заради миньорите | StandartNews.com

Днес в 14.00 часа ще има заседание на Комисията по енергетика отново след вчерашната комисия за изслушването на зимната подготовка. Темата е „Мини Бобов дол", находище „Бабино" и това, което се случи там през последните няколко дни. Това заяви по време на брифинг в парламента народният представител от ПГ на ГЕРБ и председател на парламентарната Комисия по енергетика Делян Добрев.

Той обясни, цитиран от Фокус, че на заседанието на комисията са поканени министъра на енергетиката Теменужка Петкова и министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова. „Надявам се колегите от БСП също да уважат комисията и да участват в нейната работа, тъй като през вчерашния ден видяхме, че те са много силни пред телевизионните камери, но когато се провеждат заседания на комисията – ги няма. От трима представители на БСП , нямаше нито един", посочи Делян Добрев.

Той изтъкна, че целта на днешното извънредно заседание на комисията е да се проследи хронологията на дейностите по концесията на мината. „Решението е взето през 2005 година, концесията е отдадена през 2007 година, по наша информация – срещу 1 лев", коментира още Добрев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай