Е - библията на Промяната

Партии няма, има проекти и брандове. Важни са лайковете и лайфовете

Е - библията на Промяната | StandartNews.com
  • Политическата версия 3.0 идва през ноември. Само фейсът ще е различен     
  • Партии няма, има проекти и брандове. Важни са лайковете и лайфовете

 

В началото бе Промяната. И Промяната бе в Словото. И Словото бе в Партийците. И Партийците станаха Промяната...Така най-вероятно трябва да започва политическата е-библия в иновативната надпревара за новата версия на българския парламент. Депутатите от аналоговото време на 36-ото НС помнят, че и то дойде с промяна, но на хартия - в конституцията. Те обаче вече са обявени за статукво, така че правилата определят цифровите политмейкъри. Те са умни, красиви, на около 35, носят бяла риза с разкопчано първо копче, тъмносин костюм, завършили са Харвард, Оксфорд, Стандфорд, Кеймбридж, Масачузетс, движат се пеша или ховърборд, ползват айфон и говорят 5 езика. За 30 години парламентът претърпя пълна промяна. Найлоновите пазарски торби  отстъпиха място на марковите чанти "Диор" и "Живанши". Маратонките бяха сменени с токчета Джими Чу и шпицарки "Луи Вютон".

Кръстословиците станаха чатове

с муцунки. А шушукането по кьошетата се превърна в публична и задължително драматична изповед в пленарна зала. Защото за Промяната тайни няма. Дори най-личните разговори се озвучават от трибуната в пленарната зала. А в профилите на дигиталните политици може да намерите пълен снимков отчет за деня им.  Според Промяната партии вече няма. Има политически проекти. На мода, като при бизнеса, са стартъпите. Там брандът е по-важен от името.По-старият софтуер също беше ъпгрейдван във виртуалните Да, България, Изправи се. БГ! Мутри вън, ние идваме, вие си отивате, Влез-излез.

Националният сървър работи за хайтек тренда

Продължаваме промяната. Така в предстоящия Парламент 3.0, който в най-голяма степен ще има нужда от антивирусни програми и блокери, за да се случи кабинет, актуални ще са дигиталните парламентарните групи, с висока степен на компютърна миграция.Политическите проекти вече се управляват като корпорация. Ръководят се не от лидери, а от лица. А точка първа от устава им се оказа: кеер smiling. Сърдитите млади хора, които живееха в палатките и блокираха кръстовищата, вече са на заден план. Колкото по-лъчезарно е лицето, толкова по-лесно съобщава най-ужасни новини - от икономически кризи до политическите пазарлъци. Sugar face не ни връща към пика на пандемията или цените, а ни напомня за красивите филми на Холивуд.  Модата е повсеместна.Киселата физиономия на Томислав Дончев е заменена от лъчезарната усмивка на Борисов. Ведрост лъха от новия фейс на доскоро намръщената Нинова. Даже ДПС счупиха консерватизма на сериозните послания, а зададоха тона на закачливите политически хиперболи.  В дигиталното пространство лявото и дясното са въпрос на координатна система, затова и  Промяната използва десни инструменти за леви цели. не търси векторна подкрепа, а поглед в една посока. Не залага на нови програми, а разчита на нови визии.Няма нужда и от управленски коалиции, има си Братство

Промяната не говори. Тя пише

- във Фейсбук, Туитър, Инстаграм. Не чака аплодисменти, защото събира лайкове. Предпочита не интервюта, а лайфове.Промяната не държи речи, тя се изповядва - за таткото, булката, дядото и болонката.  Тя не предлага пари, а 500К, не обвинява, а споделя какво й се струва. Загреба дъното, както каза Мая Манолова.Единственото постоянно нещо е промяната, гласи законът на еволюцията. Не научната, случила се в рамките на хилядолетия, а тази, в която всеки ден променяме нещо в и около себе си.На 14 ноември даваме хард рестарт след поредния ъпдейт. Ако пак се скапе харддискът, няма проблем. Вече е подготвена версията 4.0 - Промяна на Промяната. Там ще се включи и изкуственият интелект.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай