Джейхан Ибрямов:Не управляваме в коалиция с никого

Партията ни е опозиционна политическа формация, категоричен е Джейхан Ибрямов

Джейхан Ибрямов:Не управляваме в коалиция с никого | StandartNews.com

„Спекулации могат да се правят особено от националистическите формации. ДПС е опозиционна партия в това народно събрание. Когато става дума за държавността, за приоритети, свързани с евроатлантическата ориентация на страната, за онези политики, които са в полза на обществото, ДПС винаги ще гласува за тези политики”. Така депутатът от ДПС Джейхан Ибрямов коментира пред Нова телевизия острата реакция от страна на Патриотите, породена от избора на нови членове в Комисията за регулиране на съобщенията и позицията им, че истинската коалиция е между ГЕРБ и ДПС.

„Имаше доста кандидати и изслушване в комисия. Ние гласувахме на база предоставена информация за кандидатите. Защо са гласували едните и другите формации по такъв начин, трябва те да отговорят. За техните вътрешни коалиционни взаимоотношения, те сами трябва да отговорят”, добави той.

„ДПС не управлява в коалиция с никого. Партията ни е опозиционна политическа формация и когато става дума за държавността, за стабилността на страната, за евроатлантическата ориентация, винаги ще гласуваме в тази посока”, каза още Ибрямов.

Джейхан Ибрямов посочи, че ДПС е партията, която е радетел на машинното гласуване. „В действащото законодателство машинното гласуване е залегнало. Експериментално машинно гласуване  има от години насам в страната. Този тип гласуване ще помогне ако искаме да се намали субективността по време на отчитането на резултатите и да се елиминират онези фактори, които довеждат до недействителни бюлетини”, каза той.

Депутатът от ДПС коментира и акцията на прокуратурата, свързана с приватизацията у нас. „Когато беше анонсирана тази идея от прокуратурата, Мустафа Карадайъ я подкрепи. ДПС винаги е за обективно изнасяне на фактите, които са се случили в държавата. Ако има някакви допуснати грешки, нека да бъдат поднесени на обществото. Виждаме колко активен е главният прокурор, следим действията, очакваме да има и резултат”, заключи Ибрямов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай