Двама евродепутати с общ информационен център в Благоевград

Двама евродепутати с общ информационен център в Благоевград | StandartNews.com

Евродепутатите Мария Габриел, ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент, и Андрей Новаков, най-младият член на Европейския парламент, откриха в първия пролетен ден общ информационен център в Благоевград. Тържествен водосвет отслужи отец Петър от благоевградския храм „Въведение Богородично". Гости на събитието в събота бяха зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, областният управител Бисер Михайлов, кметът на Благоевград Атанас Камбитов и градоначалникът на Разлог Красимир Герчев.

Стремежът на двамата евродепутати е офисът да се превърне в място, където гражданите могат да получават най-актуалната информация за дейността на Европейския парламент и другите европейски институции, за своите права като европейски граждани, за възможностите, които предоставя членството на България в ЕС. „За нас е важно да осигурим на хората от Пиринския край директна връзка с Брюксел. Отворени сме да чуем и да опитаме да решим всички техни проблеми, тъй като сме в контакт с колегите си в българския парламент", заяви Андрей Новаков.

Важна цел на инфоцентъра ще бъде и приобщаването на младите хора към европейските политики чрез провеждането на младежки инициативи. В сътрудничество с неправителствени организации, обществени сдружения, учебни заведения и институции той ще допринася за повишаване на осведомеността по темите от общоевропейския дневен ред. Ще се привличат гражданите от всички възрасти като активни партньори. Ще предоставя възможност на хората да отправят препоръки и предложения, свързани с европейското законодателство. По този начин всеки един български гражданин може да стане участник в изработването на европейските секторни политики.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай