Двама важни американци с мисия у нас

Пол Ахърн ще има срещи за борбата с тероризма, Матю Палмър - за Западните Балкани

Двама важни американци с мисия у нас | StandartNews.com
  • Пол Ахърн ще има срещи за борбата с тероризма, Матю Палмър - за Западните Балкани

Двама топ експерти на САЩ са с мисия в България. Първият заместник помощник секретар в Министерството на финансите на САЩ Пол Ахърн е на посещение в София до вторник, 11 февруари.
Ахърн ще се срещне с представители на българското правителство. Разговорите ще се фокусират до голяма степен върху сътрудничеството в областта на борбата с прането на пари и финансирането на тероризма.

От вчера в София пък е и заместник помощник държавният секретар на САЩ Матю Палмър, съобщи на фейсбук страницата си посолството на Съединените щати у нас. Той е у нас, за да се консултира с българското правителство за Западните Балкани като продължение на успешния стратегически диалог на високо ниво, който започнахме миналия месец, информират от дипломатическата мисия на САЩ в София.

В съвместно изявление двете страни заявиха в началото на миналия месец, че "както България, така и САЩ искат Западните Балкани да бъдат процъфтяващ и преуспяващ регион, напълно интегриран в евро-атлантическите институции; регион, който откликва и подкрепя нуждите на хората". За това, според съвместното изявление, е нужна политическа смелост и визия в цяла Европа.
 
Матю Палмър, който говори също сръбско-хърватски, гръцки и японски, е член на влиятелния Съвет за международни отношения. В момента той отговаря за Западните Балкани и региона на Егейско море.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай