ДПС поиска европейска стратегия за интеграция

ДПС поиска европейска стратегия за интеграция | StandartNews.com

След като младите образовани роми твърдят, че нямат необходимата реализация и обществото не ги приема, значи е вярно. Това заяви съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ днес на форум "Перспективите пред младите роми", организирана от депутата от движението Александър Методиев по повод Международния ден на ромите. Според Карадайъ ситуацията е тревожна, щом в последните дни министри отхвърлят мултикултуралността, която е емблема на България пред света като пример за толерантност и заедност.

По думите му, много хора говорят за проблемите на ромите, малцина се заемат с решаването им. Над 330 студенти или наскоро завършили висше образование от този етнос взеха участие в дискусията, на която представиха проблемите си. В нея се включиха и президентът на Световната ромска организация Йован Дамянович и българският комисар там Петко Асенов.

В декларация от трибуната на НС Методиев поиска да бъде приета европейска стратегия за приобщаване на ромите. "Да загърбим ксенофобията, да бъдем толерантни, защото слънцето грее еднакво за всички", призова той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай