ДПС осъди терористичнитe атаки

ДПС осъди терористичнитe атаки | StandartNews.com

ДПС осъди вчерашните терористични атаки,  които вдигнаха на крак света. "Тероризмът не разрешава противоречия", се казва в специална декларацията, подписана от лидера на партията Лютви Местан, която призовава "конфликтите да се разрешават в тишина", без език на омраза.

"Човешкият живот е висше благо и не може да се превръща в цена на която и да е ценност. Ценностите се отстояват и развиват в мирното съжителство. Вярата в Създателя е право на всеки и Творецът ни дава равен шанс", се посочва в документа.

Вчера десетки души загинаха при няколко отделни нападения във Франция, Кувейт и Тунис, както и при атака в Сомалия. В декларацията на ДПС се посочва специално нападението срещу джамията в Кувейт.

"Кувейтският храм е осквернен, а душите на всички братя и сестри мюсюлмани са смутено скръбни, както скръбни са и всички християни и юдеи."

"Всички граждани на цивилизования свят трябва да уважаваме Живота повече и преди всичко. Нека конфликтите да се разрешават в тишина и със слово без омраза. Нека езикът на човека плаща цената с разбирателство и да бъде щит за Живота. Майката земя е на всички и за всички. Нека различни живеем еднакво. Мирът и Животът са висша политика и истинска демокрация", се казва в декларацията

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай