Четвъртък,

ДПС чака от Доган стратегическа реч

От: Администратор -
A
A
A

Стратегическа реч от почетния председател на ДПС Ахмед Доган чакат членовете на движението утре по време на националната конференция. Според депутати Доган до последно се колебаел дали да участва във форума, тъй като не искал вниманието да се концентрира върху него, научи "Стандарт". Желанието му е партията да води пълнокръвен живот. Депутати обаче изтъкнали аргумента, че с появата и обръщението си ще вдъхне вяра в делегатите.

Националната конференция ще излезе с декларация, в която осъжда спорните промени в Изборния кодекс - задължително гласуване и забрана да се гласува извън посолства и консулства в чужбина. Промени в устава ще разширят правомощията на почетния председател. Вече ще бъде ясно разписано, че той ще може да свиква заседания на Централното оперативно бюро и на Централния съвет.

Предвижда се още в устава да залегне правилото депутатите да не могат да заемат ръководни партийни постове. То бе приведено в действие още на отчетно-изборните събрания през март. Нисшестоящ орган няма да може да налага наказания на членове на по-високопоставен. Подобен случай имаше в Шумен. В началото на март ЦОБ отмени решение на Общинския съвет за изключване на четирима местни съветници. Обмисля се и създаването на организация Жени-ДПС.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички