Вторник,

ДПС търси обществени критерии срещу корупцията

От: Редактори -
A
A
A

„Докато в обществото няма ценностна критериална база по отношение на корупцията, няма как да има ефикасност по отношение на борбата с нея. Това не е възможно да се случи, дори и да се смени моделът на избиране на председателя на КПКОНПИ. Тя ще бъде най-ефективна, когато в обществото има нетърпимост към корупционни практики”. Това коментира депутатът от ДПС Ерджан Ебатин пред Нова телевизия.

„Когато в нашето общество има пълна нетърпимост към тези неща, нито политическата система, нито органите, които се борят с корупцията, ще могат да заобикалят законите”, категоричен бе той.

„Политическата система трябва да покаже воля за борба с корупцията. Мисля, че изборът на Сотир Цацаров е правилната стъпка в тази посока”, каза още Ебатин.

Относно финансирането на партиите и дебатът около размера на държавната субсидия за тях, той коментира: „Това е тема, към която обществото е чувствително и затова ние трябва да подхождаме много отговорно. Това означава, че политическите партии не трябва да имат скрит диалог помежду си. Такъв диалог излезе наяве, ние го открихме в общественото пространство”.

„Принципната позиция на ДПС е, че политическите партии имат нужда от финансиране, тъй като те няма по какъв друг начин да функционират. Има два начина за финансиране – или държавно, или отворено финансиране. Най-добре за обществото е да има държавно финансиране. Какъв ще бъде размерът на финансирането обаче не трябва да бъде предмет на скрити договорки между партиите”, посочи още Ебатин.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички