ДПС тръгва на борба с шума по Черноморието

Движението очаква всички политически сили да ги подкрепят

ДПС тръгва на борба с шума по Черноморието | StandartNews.com

Парламентарната група на ДПС внесе в деловодството на Народното събрание Закон за изменение и допълнение на Закона за защита от шума в околната среда. Това каза народният представител от ПГ на ДПС Хамид Хамид пред журналисти в Народното събрание.

"С внесения законопроект целим да преустановим пълното унищожаване на голяма част от българския дребен и среден бизнес и по-специално на рестораньорския по Българското Черноморие. По данни на Асоциацията на ресторантьорите спадът това лято е над 40 %. Последните изменения, които бяха внесени от предходната сесия постигнаха пълно унищожаване на този бизнес и голям отлив от българските курорти. Някой целеше да вкара туристите по хотелите и те да не излизат навън. Ние не желаем българският туризъм да се превръща в пенсионерски или българските курорти да се превръщат в старчески домове. Искаме модерни курорти, които да бъдат посещавани от повече млади хора от цяла Европа, затова внасяме нашия законопроект, който връща стария режим на действия и предоставя в ръцете на общините контрола за шума на открито", заяви още Хамид.

На въпрос дали ДПС очаква подкрепа от ГЕРБ, Хамид заяви, че който иска да подкрепя българския бизнес, ще подкрепи законопроекта.

"Всички видяха и тези, които посетиха Черноморието, и от репортажите видяха празни заведения, а десетки заведения въобще на отвориха", допълни още Хамид.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай