ДПС ще е в отлична форма за изборите

Това коментира социологът Андрей Райчев

ДПС ще е в отлична форма за изборите | StandartNews.com

"БСП не са достатъчни на Румен Радев за втори мандат. Трябва да разчита на личния си авторитет и се надява това да му даде сила". Тази теза изказа пред БНР социологът Андрей Райчев. 

Според него президентът е използвал момента за обявяване на кандидатурата си за втори мандат, в който нито една партия не може да си позволи нито да отрече, нито да потвърди, че го подкрепя, защото се намира в предизборна ситуация:

Райчев изказа предположение, че на парламентарните избори ДПС ще са в много добра форма, защото управляващата партия в Турция вече призна Движението за права и свободи като "единствената партия, с която партнира". По думите му Ахмед Доган се е устремил към 400 хиляди гласа:

"Ако това стане, ДПС става много сериозна сила в страната с почти решаващо значение. Доган ще може да постави участието или подкрепата на ДПС за правителство - в зависимост с президентските избори.

Той ще застане в много силна поза. Ще каже "не само ще съставим правителство, но и ще съставим и предизборната коалиция за президент. Всички сметки включват и изборите през ноември", каза още Райчев.

Социологът подчерта, че Румен Радев и Бойко Борисов са се сблъскали челно по всички въпроси и нямат никакъв вид съгласие, а това да се промени е много малко вероятно:

"Двамата генерали изпаднаха в такива отношения, имат лична непоносимост и от едната, и от другата страна. Даже има повече мотив "ти да паднеш, отколкото аз да бия".

Като изключително непрогнозируеми определи той предстоящите на 4 април парламентарни избори:

"Поради това, че не може да се определи колко души ще отидат да гласуват. Ако под 2 млн. души гласуват, това ще даде до случайна картина, изкривена и няма да съответства на настроенията на българите и това ще подлежи на много бърза промяна". 

Той не отхвърли вероятността при 3 млн. гласували да има възможност за съставяне на стабилно правителство. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай