ДПС:Премиерът да опровергае Димитров или оставка

Емил Димитров даде оценка за работата на кабинета, министрите не си говорят, заяви Мустафа Карадайъ

ДПС:Премиерът да опровергае Димитров или оставка | StandartNews.com

Политическа буря предизвика изказването на екоминистъра Емил Димитров- Ревизоро в парламента, в което той разкри шокиращи данни за ВиК сектора в България и предупреди, че се задават водна криза и водни бунтове. Най-сериозен е проблемът с язовир „Камчия”, за който Ревизоро алармира от началото на година. При трета поредна година суша, ако потребление в Бургас и региона остане същото, до 6 месеца орският град остава без питейна вода.

ВИЖ ОЩЕ: Министър Димитров: Бургас остава без вода!

ВИЖ ОЩЕ: Две министърки от ГЕРБ скочиха на Ревизоро

"Следва да поканите министър-председателя да опровергае казаното от министъра на екологияга и да го освободи - или да дойде да потвърди и да подаде оставка на Министерски съвет", обърна се към председателя на парламента Цвета Караянчева лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след изслушването на Емил Димитров.

ВИЖ ОЩЕ: И Нинова: Оставка на кабинета зарази водата

ВИЖ ОЩЕ: Ревизово притеснен. Чака ли ни водна криза?

"Г-жо председател, преди малко чухме оценката на министър Емил Димитров към цялостната работа на правителството. След тази ясна и категорична оценка за работата на Министерски съвет от министър, част от това правителство, ние от ДПС считаме, че следва да поканите министър-председателя и той от своя страна или да опровергае казаното от министъра и да предложи неговото освобождаване, или да дойде тук да потвърди казаното и да подаде оставка на целия Министерски съвет", категоричен бе Карадайъ. Според него така ще се сложи край на 10-годишното политическо безвремие.

ВИЖ ОЩЕ: Ревизоро каза къде може да няма вода

"Ние разбрахме, че различните министерства не си комуникират, не си кореспондират. Няма кой да организира работата на Министерски съвет. Това беше оценката на министър Емил Димитров и от наша страна ви призоваваме да поканите премиера", каза още Карадайъ.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай