ДПС поиска оставката на Караянчева

Според ДПС Караянчева не е предприела никакви действия по техен сигнал, свързан с несъвместимостта на изпълняваната длъжност на член на ЦИК

ДПС поиска оставката на Караянчева | StandartNews.com

Движението за права и свободи (ДПС) и БСП едновременно поискаха оставката на председателя на парламента Цвета Караянчева.

Повод за това е вчерашната ситуация с опита за барикадиране на майки от инициативата "Системата ни убива", подкрепени от Мая Манолова, които бяха изведени от НСО от фоайето на Народното събрание. С тях имаше и дете с увреждания.

ДПС ще започне консултации за оставката на председателя на Народното събрание, каза лидерът на партията Мустафа Карадайъ от парламентарната трибуна.

Причината – според ДПС Караянчева не е предприела никакви действия по техен сигнал, свързан с несъвместимостта на изпълняваната длъжност на член на ЦИК.

“Г-н председател, вие допуснахте един патос на г-жа Караянчева от тази трибуна, който мисля, че не беше в нормалните рамки, но г-жо Караянчева, вие много добре знаете, че заявихме още септември, ако разбирате и осъзнавате какво правите с вашето бездействие и с вашето действие, вие ще си подадете оставката”, каза Карадайъ.

Според правилника проект на решение за отстраняване на председателя може да бъде входиран с подписите на една трета народни представители или точно 80, а след това да бъде подложено на гласуване в залата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай