ДПС осъди протестърския вандализъм

Нереализирани политици или кандидатполитици се опитват да използват ДПС като трамплин, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ

ДПС осъди протестърския вандализъм | StandartNews.com

Нереализирани политици или кандидатполитици се опитват да използват ДПС като трамплин, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по повод вандализма на протеста спрямо централата на партията и поругаването на националните символи - знамето и герба.

С анти-ДПС риторика идват на власт и се опитват да станат център на медийния интерес, добави той. Организаторите на протеста, които довчера бяха партньори и клакьори на ГЕРБ, днес се сетиха - протест пред ДПС.

Преди 11 години ДПС предупреди най-лошото е мутризацията на политиката.30 години нашата мисия е да сме пазители на целостта на страната, на мира и стабилността, гарант на свободата, каза още председателят на Движението..

Десетки декларации са затрупали централата на ДПС веднага, след като организаторите на протеста срещу правителството решиха, че могат да го насочат срещу опозиционната ДПС, разкри той.

Трудно е да се приеме за нормална ситуацията, при която протестиращи си позволяват да пренебрегват национални символи като герба и трибагреника. Тези процеси показват липса на перспектива и идеи у организаторите на протеста, каза Мустафа Карадайъ.

Нашите структури остро осъждат този вандализъм, който няма място в България по време на мирен протест.

"Изходът от политическата криза изисква диалог. За да го има, ние сме предложили нашите виждания и те към днешна дата все още са актуални", поясни Карадайъ.

Необходими са спешни политически действия, докато не е станало късно. Отлагането на решението на кризата днес, може да е с по-тежки последици утре, каза още председателят на Движението.

Той припомни, че от 4 години ДПС последователно иска оставката на това правителство.

Карадайъ коментира и частичните местни избори, като заяви, че на първи тур ГЕРБ спечелили на 9 места, а ДПС – на 7.

Той се обърна задочно към ГЕРБ заради твърдението, че са разгромили и разбили на вота. ДПС имаше 10 кандидати, спечели със 7 – може да ползваме същата терминология, но няма, добави председателят на ДПС.

И се оплака, че Бойко Борисов и кметът на Бургас Димитър Николов правили агитация в изборен ден – "да ги бием в Айтос".

"От избори до избори се готвим”, каза за финал Карадайъ след въпрос как ДПС ще навакса загубени 100 000 гласа според социологически проучвания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай