ДПС опази марката! Патентното ведомство удари дерибеите на Доган през пръстите

Престъпният опит на доганистите да откраднат марката бе пресечен

ДПС опази марката! Патентното ведомство удари дерибеите на Доган през пръстите | StandartNews.com

ДПС е на хората, а не на Доган и неговите дерибеи! Председателят на партията и на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски отново защити целостта на партията, като се противопостави на опитите марката ДПС да премине в частни ръце.

24rodopi.com съобщи, че преди няколко дни в ДПС е получено решение на Патентното ведомство на Република България, с което е отказано да бъдат прехвърлени на Ахмед Доган марките на партията.

Припомняме, че в началото на месец август Джевдет Чакъров направи опит да прехвърли, чрез заявка в Патентното ведомство, всички марки на ДПС на физическото лице Ахмед Доган. Тогава юрист с богата практика посочи пред 24rodopi.com, че в търговските отношения има термин престъпно корпоративно рейдърство и вероятно чрез тези действия Чакъров и компания целят да заобиколят устава и закона, за да започне ДПС от нова точка на съществуване - като частна партия.

Тогава лидерът на ДПС Делян Пеевски е реагирал и блокирал опита на Чакъров да прехвърли партията на физическо лице. Депутат от ПГ на ДПС коментира, че действията на Чакъров са извън закона и същият за пореден път погазва устава, за което трябва да носи последици и отговорност.

С решението си от тази седмица Патентно ведомство на практика потвърждава незаконните действия на дерибеите, като посочва, че няма как марките да бъдат прехвърлени на Ахмед Доган. Това е така, защото партията има двама председатели и исканията за прехвърляне, подадени от Чакъров, са били своевременно оттеглени от ДПС чрез Делян Пеевски, като в оттеглянето е посочено, че представеният договор в полза на Доган е недействителен. Т.е. административният орган е установил, че липсва воля на партията за разпореждане с марките и същите трябва да останат в нейна собственост.

Така автентичното ДПС председателствано от Делян Пеевски, постига поредна победа над отцепниците-дерибеи около Ахмед Доган, които ще се явяват на предстоящите избори не като депесари, а като „земеделци“, от името на коалиция, съставена от други партии - "Сбор" и "Земеделски народен съюз".

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
5 Коментара
анонимен
преди 1 час

удрят сокола а магнитски остават такава простотия само тук може да вирее нито един глас за тези двама дерибеи избори напролет

Откажи
Тнввв
преди 1 час

"Независимата" медия отрази супер обективно новината. Жалки боклуци.

Откажи
постоль
преди 40 минути

Първобраза на тази запазена марка е на фондация " Онтос", регистрирана от Доган и адв.Рени Цанова!

Откажи
Canyongrand
преди 15 минути

Тая нали пукна? Соколето Сава да литне към нея

Откажи
Canyongrand
преди 16 минути

Ейййй веКе че спим спокойно

Откажи