ДПС избра знакова дата за конференцията си

На 26 април се навършват 30 години от регистрацията на партията

ДПС избра знакова дата  за конференцията си | StandartNews.com

Националната конференция, която е най-висшият форум на ДПС, ще се проведе на знакова за партията дата – 26 април догодина. Точно преди 30 години на тази дата бе регистирано Движението, припомни председателят Мустафа Карадайъ по БНТ. На 4 януари 2020 година пък се навършват 30 години от учредяването на партията.

По отношението на изборите в количествен аспект ДПС е доволна, защото вече има 47 кметове, което е 18 процента от градоначалниците в страната, Толкова е процентът на съветниците на ДПС в местните парламенти. 681 кметове на кметства са от ДПС , което е над 35 процента, добави Карадайъ. На парламентарните избори получихме 315 000 гласа, на евровота - 320 000, а местните избори - 310 000 гласа. Няма партия с такива устойчивост, добави той, но заяви, че ценностите показатели са други. Няма как да бъдем доволни от средата, в която се проведоха – при отстъпление от демокпацията, преса, агресия и натиск от държавната машина, добави той.

Не подкрепяме бюджета, не е по различен от предходните, няма идеи за реформи,, липсва ефективност в харченето на публичните средства, добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай