ДПС и ГЕРБ заедно? Само без НФСБ и ВМРО

Движението не иска нищо общо с Обединените патриоти, казва Искра Михайлова от ДПС

ДПС и ГЕРБ заедно? Само без НФСБ и ВМРО | StandartNews.com

По отношение на ГЕРБ ясно беше казано, че имаме близка идеология, близки политически програми, ако се погледнат отблизо. За коалиция с ГЕРБ, ако там са НФСБ и ВМРО, ясно ви отговарям: С тези партии нямаме нищо какво дори да обсъждаме по темата, заяви в предаването „Беновска пита“ по Канал 3 евродепутатът от ДПС Искра Михайлова.

Преди това в предаването Искрен Веселинов от ВМРО коментира, че те са готови да напуснат коалицията с ГЕРБ при евентуално сближаване с ДПС, за което намекна Йордан Цонев по-рано през седмицата.

“Дори най-повърхностният опит за включване на ДПС в управлението, би означавало изключването на Обединени патриоти от него“, категоричен бе Веселинов.

"При националистическите партии няма какво да коментирам. Ние винаги сме казвали, че не можем, не трябва и няма да имаме никога нищо общо с националистическите партии“, подчерта евродепутатът от ДПС. "Политически не виждам никаква новина, още повече, че ние винаги сме били категорично против националистически формации. Проблемът на тези формации е техен вътрешен, ценностен“, подчерта Искра Михайлова.

Тя призова правителството да се подготви за мерките по Зеления пакт. „За да не бъде болезнена темата, трябва да се подготви отдалеч, а не да се чака да „падне тавана“, както е приказката. Остава правителството да реши дали да защити националния интерес, или да чака“, подчерта Искра Михайлова, като припомни, че предстоят важни решения за евросъюза.

„Предстои представянето на европейския фонд за възстановяване на европейската икономика, както ти бюджетната рамка за следващите седем години. Искам да видя повече присъствието на България в различните комисии“, посочи Михайлова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай