ДПС-групата "Няма връщане назад" с искане към Пеевски (СНИМКА)

Настояват Чакъров да стане съпредседател на парламентарната група

ДПС-групата "Няма връщане назад" с искане към Пеевски (СНИМКА) | StandartNews.com

Нова искра на разделението пусна ДПС-групата "Няма връщане назад". Депутатите, които бяха на среща с Ахмед Доган в "Росенец" изпратиха до медиите свое становище, в което заявяват, че няма да отидат на заседанието на ПГ на ДПС, свикано от председателя Делян Пеевски за решения по втория мандат за кабинет. 

Те настояват председателят на ДПС Джевдет Чакъров да стане и съпредседател на Парламентарната група на Движението, тъй като такава е волята на почетния председател Ахмед Доган.

"Това означава съпредседателско участие в преговорния процес, общи решения със задължителни два подписа на двамата съпредседатели, а в евентуално коалиционно правителство - всичко да се легитимира/ подкрепя с подпис на двамата съпредседатели", настояват депутатите около Чакъров.

Те заявяват, че няма да участват в днешното заседание на ПГ на ДПС, "защото няма ясно разписан дневен ред".

Междувременно ДПС-17, както се наричат депутатите около Чакъров, си пуснаха снимка пред столичен мол, направена докато тече заседанието на ПГ на ДПС. Тя трябваше да илюстрира заседанието им за изработване на позицията по бойкота на парламентарната група. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай