ДПС готви отговор на срама с 8 лв. субсидия

ДПС готви отговор на срама с неочаквано вдигната партийна субсидия от 1 на 8 лв. за глас

ДПС готви отговор на срама с 8 лв. субсидия | StandartNews.com

На следващото заседание на ДПС ще обсъдим срамните събития, които се разиграха в парламента във връзка с партийните субсидии, съобщи Четин Казак в предаването „Офанзива” с Любо Огнянов по Канал 3. По драстичен начин бе потъпкан парламентарния правилник - без капка принципност, категоричен бе Казак.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов: 8 лв. субсидия е временна

"Едно е сигурно, че премиерът Бойко Борисов беше обещал дебат за нуждата и размера на субсидиите, но за съжаление не се проведе такъв. ДПС имаше принципна позиция относно субсидиите. Или тя да бъде 11 лв., с които партии да могат нормално да изпълняват политическите си ангажименти, или да няма никаква субсидия, а да се даде възможност за дарения", обясни Казак.

Според него при такъв размер на субсидията, който беше гласуван, няма да има възможност за дарения. "Размерът, който беше гласуван е достатъчен само и единствено двете големи политически сили ГЕРБ И БСП да се издържат. Най-правилното решение, което трябваше да се вземе, е субсидията да остане в най-чист размер", заяви още Четин Казак. Той коментира и идеята за закон за лобизма. "Ако си спомняте народни представители от ДПС бяха подготвили такъв закон, но той не можа да види бял свят, а от него има потребност, тъй като лобизъм има на всякъде по света”, каза Казак. По повод избора на Валери Симеонов за зам.-председател на НС той коментира: „Продължаваме да искаме оставката на Валери Симеонов. Изборът му за зам.- председател на парламента не случайно предизвика такова неодобрение, това е поредния срамен акт."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай