ДПС е за справедливо финансиране на партиите

Това обяви пред БНР депутатът от Движението Йордан Цонев

ДПС е за справедливо финансиране на партиите | StandartNews.com

Движението за права и свободи подкрепя публичното финансиране на партиите, като иска по-справедлив модел за това финансиране, стана ясно от интервю на депутата от ДПС Йордан Цонев за БНР.

„Този модел трябваше да бъде изчистен с дискусия и с консултация. Корнелия Нинова организира опит за консултация в парламента, на която не дойде никой, освен ние и „Воля“. След това тя се срещна с Валери Симеонов. И след това ние получихме информация, че се готви да бъдат приети 8 лева, по нейно предложение. Никой не ни казва откъде са взети тези 8 лева. Получихме информация, парламентарна, достатъчно достоверна, че има разбирателство една част от депутатите на ГЕРБ да не бъдат в зала, а останалата част – от останалите парламентарни групи, да прокарат това решение. Ние се противопоставихме и го огласихме пред журналистите... След това се стигна до ситуацията, в която ГЕРБ излязоха открито да кажат, че ще подкрепят това предложение“, обясни ситуацията Йордан Цонев.

По думите му ГЕРБ трябва да изпълнят ангажимента си като водеща политическа сила и да започнат дебата, а на обществото да се предложи модел за публично финансиране на партиите, който да е справедлив и прозрачен. „Ние сме „за“ този дебат и ще участваме в него“, подчерта депутатът.

Йордан Цонев специално заяви, че ДПС е в гласно съглашателство с ГЕРБ по въпросите за НАТО, ЕС, данъчната система, бизнес средата, защото „нашата програма предвижда това“.

Като член на временната комисия, която обследва обстоятелствата около случая „БНР“, Йордан Цонев съобщи, че в комисията са постъпили писма от служители на радиото, които твърдят, че с тях се е случило сваляне от ефир.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай