Дончева ще съди Тошко Йорданов и Радостин Василев

Тя потвърждава, че е имало среща, но отрича да е говорила за пари

Дончева ще съди Тошко Йорданов и Радостин Василев | StandartNews.com

Нямам навик да се съдя с колеги, но мисля, че в създадената ситуация нямам друг избор освен да си потърся правата по съдебен ред срещу Радостин Василев и Тошко Йорданов. Нищо, че Радостин Василев вече даде заден ход по въпроса дали съм му предлагала подкуп и как точно и започна да разказва някакви мъглявини. Смятам, че това е абсолютно безобразие.

Това заяви Татяна Дончева пред bTV.

Зам.-председателят на парламента и депутат от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ потвърди, че между двамата е имало среща, но отрече да е говорила за пари.

"Разговор с Радостин Василев съм имала и то, според мен, преди да приключи техния мандат и той е бил за какво са влезли в политиката и какво искат, какво мислят, че ще постигнат, какво не могат да постигнат и защо няма да участват в създаването на правителство по един разумен начин. Той беше в седмицата след „Панорама“, по повод на която той се беше обидил на „чалгар“ и на това, че съм казала, че те не стават за министри", добави тя.

По-рано тази вечер председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йораднов в предаването "Студио Хъ" по телевизията "7/8 ТВ" заяви, че на 12 август зам.-председателят на парламента Татяна Дончева от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ в 17:30 ч. е отишла в офиса на депутата от ИТН Радостин Василев, за да го убеждава да разцепи групата на партията и ако нейната партия получи третия мандат от президента, да може с тези гласове да реализира правителство.

По думите на Василев Дончева му е казала, ако могат да бъдат отцепени 20-30 депутати, за да гласуват извън политиката на ИТН.

“500 k" е пишело на листчето, което Дончева държала пред себе си и пишела имена на знакови лица от групата на ИТН.

Зам.-председателят на парламента обаче не предложила словесно на Василев пари, нито му е показвала листчето пред лицето.

„Не мога да кажа, че тя ми е предлагала подкуп. Нито знаем дали това са пари за един депутат, нито знаем дали това въобще са пари, но е естествено нормалните хора да си помислят това", добави Василев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай