Дончева: "Магнитски" бури отнесоха ГЕРБ и Божков

Тя направи коментар и за бъдещия парламент

Дончева: "Магнитски" бури отнесоха ГЕРБ и Божков | StandartNews.com

Според Татяна Дончева, санкциите на САЩ са не само знак към българската държава, но и към частните субекти, които имат общи проекти или смятат да сключват сделки с лицата и компаниите, които са осветени.

"ГЕРБ носи цяла отговорност за лицата, потърпевши по закона "Магнитски". Имаме "Магнитски бури", първият отнесен е ГЕРБ. Вторият отнесен от тази буря са политическият проект на Васил Божков."

Това каза Татяна Дончева, лидер на "Движение 21", част от коалицията "Изправи се! Мутри вън!", по БНР. Няма никакво значение как партия "Българска пролет" ще се яви на изборите. Г-н Божков е достатъчно разумен човек, за да влага пари в нещо, което ще бъде отнесено, каза още Дончева.

Коалицията "Изправи се! Мутри вън!" ще влезе в 46-ото Народно събрание. Нашите акценти са сложени върху разграждането на модела "Борисов", което не е проста и лесна работа. Консолидацията в партията сега се случва по-леко, листите са общо взето уточнени, с малки добавки, допълни Дончева.

"За да бъде разграден моделът на ГЕРБ ще трябва да има парламентарно мнозинство. Най-хубаво ще е то да бъде от политическите сили на промяната - ИМВ, ДБ и ИТН. Ако математическият сбор за това не стигне, ще трябва да помагат и други сили. Дори да стигне това мнозинство, ще трябва да се търсят сериозни експерти, каквито в България не са под път и над път. Може да се ползват и министри от служебното правителство", коментира още Дончева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай