Дончев реагира на Радев: Говори цветно

Бюджетът за догодина не е „след мен и потоп” и ние сме готови да го изпълним

Дончев реагира на Радев: Говори цветно | StandartNews.com

Тази реплика, че бюджетът за догодина е „след мен и потоп” звучи цветно, но не се потвърждава от данните на нито една международна институция. Страната ни се очаква да има най-нисък дълг в ЕС, както и или най-ниския, или сред най-ниските дефицити.

Това каза вицепремиерът Томислав Дончев отговаряйки на критиката на президента Румен Радев, който определи финансовата рамка за следващата година като разочароваща и неадекватна, и я определи като следване на принципа "след мен и потоп".

Най-яркото доказателство за това, че бюджетът за догодина не е „след мен и потоп” е, че ние сме готови да го изпълним, продължи Дончев.

Според него да критикуваш е изкуство, а не просто казваш обратното на това, което се случва.

Той попита кого обслужва президентът Радев с чертаенето на апокалиптични сценарии – лекарите, сестрите, РЗИ? Не мисля. Това е скверна технология за трупането на политически дивиденти, коментира вицепремиерът.

Дончев съобщи, че следващата седмица правителството ще анонсира нова подкрепа за бизнеса за поне 170 млн. лева. Кандидатстването и подаването на заявления ще става изцяло по електронен път.

Дончев увери, че всички предприемачи, собственици, мениджъри – за периода, в който бизнесът им не може да бъде осъществяван, ще могат да разчитат на държавата без никаква хартия, без никакъв контакт, изцяло електронно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай