РАЗВРЪЗКА! Дончев: Пенсии няма да се намаляват

Данни на НОИ били неправилно интерпретирани от медиите, твърди Бисер Петков

РАЗВРЪЗКА! Дончев: Пенсии няма да се намаляват | StandartNews.com
Данни на НОИ били неправилно интерпретирани от медиите, твърди Бисер Петков Дават над 50 млн. лв. за великденски бонуси на пенсионерите

Неверни са спекулациите, че ще се намаляват пенсиите. Никой няма намерение да намалява пенсията на нито един български пенсионер. Това заяви на брифинг в Министерски съвет вицепремиерът Томислав Дончев след спешна среща в Министерски съвет. Премиерът Бойко Борисов привика социалния министър Бисер Петков, шефа на НОИ Ивайло Иванов и представители на синдикатите заради скандала с нова формула за определяне на пенсиите. Според нея всеки трети от хората, които тази година ще излезе в заслужен отдих, ще бъде ощетен при определянето на месечните пари. Борисов наредил на Петков да няма нито един ощетен пенсионер.

ВИЖ ОЩЕ: Всеки трети нов пенсионер - ощетен

Няма да има намаляване на пенсията на нито един пенсионер. Целта не е да се спестят 9 млн. Имаме амбицията да осигурим над 50-53 млн. за великденски надбавки. Това се надявам да бъде взето като решение още тази седмица, обясни Дончев. Най-важното е да успокоим хората, за които пенсията е единственият източник на доход, заяви още Дончев.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов привика Петков за ощетените пенсионери

Новата формула, по която ще изчислява НОИ бъдещите пенсии по никакъв начин няма да ощети бъдещите пенсионери, категоричен бе социалният министър Бисер Петков след срещата в Министерски съвет с премиера Бойко Борисов, НОИ и двата синдиката - КНСБ и КТ "Подкрепа".

Никой не си е и помислял да намалява размера на пенсиите. Смятаме да осигурим 53 млн. лева за великденски надбавки, потвърди и Петков. Той обясни, че на сайта на НОИ е била представена симулация с данни, които неправилно са били интерпретирани в медиите

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай