Дончев: Няма да подаваме оставка

Не очаквам да загубим депутати, ако протестите продължат, заяви вицепремиерът

Дончев: Няма да подаваме оставка | StandartNews.com

„Не обмисляме оставка на кабинета”. Това заяви в интервю за Нова тв вицепремиерът Томислав Дончев. „Това, което се случва на площада е демокрация. Съжалявам, че не мога да заведа студентите си там”, продължи той. И допълни: „Опитвам се да чуя всяко недоволство.  В такава ситуация политиците трябва повече да слушат и по-малко да говорят. Имаме типичен сблъсък на партиен и държавен интерес. Партийният е избори веднага, държавният – в друга посока.”. Дончев заяви, че не очаква ГЕРБ да загуби депутати, ако протестите продължат. „Организирането на протест в подкрепа на действащо правителство е странен жанр, но имаше повод – приемането на България в чакалнята”, каза още Дончев.

"Не можах да разбера защо трябва да се иска оставката на правителството, заради действията на главния прокурор. Не мога да разбера как е добре когато има арест на действащ министър и заместник-министър и е проблем, когато има проверка за президентски съветник. Толкова години говорим за противодействие с корупцията и сега не ни харесва", заяви още Томислав Дончев.

За обвинението за полицейско насилие, Дончев заяви, че има проверка и не трябва да се раздава телевизионно правосъдие от гледна точка на един клип. "Подозирам, че момчето е станало жертва в една адреналинова ситуация като такава. Няма как, ако някой напада полицай той да вдигне ръце и да каже "предавам се", заяви Дончев.

Дончев определи като политическа грешка поредния вот на недоверие. "Тази коалиция е единствената възможна и не вижда друг политически формат", отвърна вицепремиерът на въпрос дали е възможно да има експертен кабинет в рамките на този мандат.

За акцията на Росенец, Дончев заяви, че е било политически мероприятие което е донесло щети единствено на ГЕРБ и заяви, че ако се върнат назад във времето ще се види, че ГЕРБ нямат нищо общо нито с плажа, нито с отдаването на имотите.

"Не можем да правим избори докато някой му харесва резултатът. Само след няколко месеца ще има нови избори, имаше такива и преди няколко месеца", заяви Дончев.

"Призива бой и да ги изметем винаги привлича повече внимание. Омразата е най-лесната политика. Най-трудно е да ги накараш да вярват в едно нещо и да вървят заедно", допълни още Дончев по повод отношението на Румен Радев.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай