Дончев каза какво е да си министър

Дано скоро парламентът избере това правителство, което да отговаря на очакванията на българските граждани, каза той

Дончев каза какво е да си министър | StandartNews.com

Днес на първо място искам и трябва да благодаря на хората, които гласуваха. Въпреки всички мрачни коментари и прогнози, българската демокрация е не само е жива, но и в добро здраве.

Това написа във Фйесбук вицепремиерът и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Томислав Дончев по повод резултатите от вчерашните парламентарни избори. Той съобщи какво правителство трябва да се направи и обясни какво е да си министър, кмет или депутат.

Ето поста на Томислав Дончев

Ще имаме парламент, който ще осигури максимално политическо представителство на обществото и дано скоро да избере това правителство, което да отговаря на очакванията на българските граждани.

Правителство, което още следващите месеци да се справи с пандемията, да преодолее икономическата криза и да продължи политиките за модернизация на страната. И нека това да бъде правителство с ясна и принципна парламентарна подкрепа, с ярки и опитни професионалисти.

Благодаря на всички, които ми дадоха своята подкрепа. След години работа на различни позиции, след трудности, предизвикателства, разочарования, постигнати и непостигнати каузи, тази подкрепа ми е по-ценна дори от тази, която получих преди 14 години.

Аз ще продължа да следвам същите цели, без значение дали със или без институционална подкрепа. Защото кметът, народният представител или министърът е само гражданин с повишена мощност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай