Домовата книга свърши! Радев остана само с Главчев

Президентът чу канонада от откази за президент

Домовата книга свърши! Радев остана само с Главчев | StandartNews.com

Край! Домовата книга свърши. И според нея президентът Румен Радев получи само откази за премиерския пост.

ВИЖ ОЩЕ: Отказалите на Радев станаха повече от китайците /ОБНОВЕНА/

Единствено служебният премиер Димитър Главчев отново публично декларира готовност да бъде назначен на поста. В началото на август той заяви, че за да не обтяга политическото напрежение се отказва от повторно желание да бъде министър-председател. Но преди два дни промени позицията си. 

Днес Радев чу канонада от откази. Гуверньорът на БНБ Димитър Радев му каза, че централният депозитар не може да бъде въвличан в политиката. Подуправителят на БНБ Радослав Миленков бе категоричен: „По тази тема моите разговори с президента протичат винаги по един и същи начин. Обясних много детайлно, че освен подуправител на БНБ съм и подуправител на Европейската централна банка (ЕЦБ) с произтичащите от това ангажименти и ограничения“.

Зам.-председателят на Сметната палата Тошко Тодоров заяви пред Радев, че не се чувства подготвен за премиерския пост. Президентът получи "не" и от председателя на парламента Рая Назарян. Тя дори не отиде на "Дондуков" 2, а съобщи решението си по телефона. 

От президентството нямаше официална позиция какво е заявил другият подуправител на БНБ Петър Чобанов. Стана ясно само, че той е разговарял с Радев по телефона. Миналата седмица Чобанов заяви, че ако страната е пред финансова или друга нестабилност е готов да поеме премиерския пост. 

Румен Радев не покани на разговор Горица Кожарева, която му представи кабинет в понеделник, но президентът отказа да разпише указа заради присъствието на Калин Стоянов в него. Според юристи това е неспазване на процедурата. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Бонго Бонго
преди 4 седмици

Хо хо хо

Откажи