Доган обърка времето. Поиска свобода за купения вот

Акцията, която трябваше да събере поклонниците му от близо и далече, се провали с гръм и трясък

Доган обърка времето. Поиска свобода за купения вот | StandartNews.com

Явно прекалено много и прекалено опасни тайни пазят дерибеят Джейхан Ибрямов и съпругата му Биршен. Мисълта, че двамата може да проговорят, изкара Ахмед Доган под дъжда.

За да даде подкрепата на „силната жена“, Сокола сам се подложи на унижението лично да се появи на стълбите на бившия партиен дом. Но не пред многохиляден митинг, както дерибеите твърдяха, че ще се случи, а пред стотина клетници, извозени набързо в два - три автобуса, мнозинството от които питаха кой е Доган.

Акцията, която трябваше да събере поклонниците му от близо и далече, се провали с гръм и трясък. Тъжна и омерзителна гледка.

Един възрастен мъж, който едва говори на мегафон и агитка от дъждобрани, която няма представа за какво е на площада. И чака някой да й подаде команда за възгласи „Де-Пе-Се“ и „Сво-бо-да“.

„Свобода на Джейхан“ и „Държавата е срещу нас“, каза Доган час преди съдът да се произнесе, че Ибрямов остава постоянно в ареста. За търговия с влияние, уреждане на обществени поръчки и купуване на гласове. Според прокурора има данни и за други престъпления.

За какво поиска свобода Доган – за купения вот, за вземането на подкуп, за уреждането на обществени поръчки под масата във ведомство, свързано с националната сигурност?

Ахмед Доган обърка времето. Дните на порции и обръчи, разпределяни от него, си отидоха заедно с митологемите му. Дойде време дерибеите да разберат, че законите са за всички.

Е, май го разбраха. Затова и виковете им: „Не ни е страх“ – звучаха режисирано. От най-големия смелчага – Бареков.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай