Добрев: С Корнелия БСП се събуди от кома

Добрев: С Корнелия БСП се събуди от кома | StandartNews.com

С Корнелия Нинова БСП се събуди от кома. Така соцдепутатът Кирил Добрев коментира пред  bTV избирането на новия лидер на БСП. Той очерта разликите между нея и предишния председател Михаил Миков.

„Корнелия е надежда за бъдещето, а Мишо олицетворява носталгията по миналото. Корнелия казва каква партия трябва да е БСП, а Мишо – каква е била", обясни Добрев.

Според него сега се работи здраво, защото „политиката не е кръжок, не е самодейност, партията е жив организъм и 24 часа трябва да се грижиш за него".

Той обясни, че много се е срамувал от управлението на БСП по времето на Миков, когато на несъгласните с дадено решение обяснявали, ча ако не им харесва да си търсят друга партия.

Добрев призна, че преди конгреса всички кандидати за лидер на БСП са били в постоянна комуникация и се обединили около идеята, че е нужна промяна. Всички разбрали, че Корнелия е центърът на тази промяна. Освен това си обещали, който бъде избран да преодолее личните си амбиции и его и да не цепи партията.

По думите му Нинова вече е успяла да събере различни личности в Изпълнителното бюро на БСП. Голямото предизвикателство пред нея е да накара тези различни личности да работят заедно и в синхрон.

Добрев изрази доволство от оттеглянето на „фараоните" от БСП.

„Част от тях се пенсионираха, други останаха на заден план, трети се опитват да вземат завоя – без мигач и дори на ръчна скорост", коментира той.

„Не мога да си представя, че трябва да остана 20 години в Изпълнителното бюро", смята Добрев. Убеден е, че трябва да има правила както за израстване в партията, така и мандатност и при депутатите , и за бюрото.

„Чувствал съм се значим фактор в БСП и без титла", каза Добрев за годините преди избирането му в Изпълнителното бюро на Столетницата.

Той изтъкна, че за първи път БСП от последните години Левицата първо говори за икономика и след това за социални придобивки. Партията вече може да претендира за първо място в опозицията и преговаря с „Атака" и АБВ за събиране на анти ГЕРБ опозицията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай