Добрев: Нинова и Овчаров да отговарят за задкулисието

Няма да позволя на компрометирани личности да се упражняват върху името ми, каза зам.-председателят на БСП

Добрев: Нинова и Овчаров да отговарят за задкулисието | StandartNews.com

"Няма да позволя на компрометирани личности да се упражняват върху името ми. Не може през 10 години едни и същи хора да бъдат ментори в политическия живот. За някои вътрешнопартийната кампания явно е по-важна от тази за свалянето на Бойко Борисов”. Така коментира думите на Румен Овчаров заместник-председателят на БСП Кирил Добрев. "Не приемам мутренската терминология, използвана от Румен Овчаров. Винаги съм смятал, че когато си отиде Борисов, ще си отидат и мутрите, но има мутри с бели якички, които искат да стоят до край в политическия живот”, подчерта Добрев.

"Какъв човек мога да бъда на Делян Пеевски? Овчаров, Нинова и Пеевски заедно бяха в изпълнителната власт и управляваха държавата. Заедно си отидоха. Съдбата ги подрежда един до друг непрекъснато”, коментира Кирил Добрев и потвърди, че познава Делян Пеевски още от времето му като младежки лидер на НДСВ. "Имал съм срещи с него единствено и само в името на БСП. Водили сме разговори, свързани с балотажи на местни избори. Нямам бизнес интереси и не съм обсъждал и кроил политически планове с Пеевски”, подчерта заместник-председателят на БСП. Кирил Добрев уточни, че като шеф на щаба на левицата е провеждал различни разговори, свързани с местните избори. "Единствената цел винаги е била - БСП да спечели тези избори”, беше категоричен той.

На въпрос за отношенията му с Бойко Борисов, Добре обясни: "Имал съм телефонен разговор с премиера от кабинета на председателя на БСП. Проведох го след местните избори. Говорихме за това, че ако държавата раздава пари, няма как кметовете на БСП да бъдат ощетени. Не може държавата да е майка за едни, а за други - мащеха", посочи Добрев.

"Заставам твърдо зад парламентарната група, която е опозиция в парламента и се бият всеки ден. Наблюденията са ми, че БСП може да бъде обаче по-остра и по-сериозна опозиция в лицето на Корнелия Нинова”, коментира още Кирил Добрев и припомни, че въпреки експертизите на записите на премиера, които бяха поръчани от Елена Йончева, никой от БСП не я е подкрепил. "По този въпрос БСП 5 дни мълча, изчаках Корнелия Нинова да коментира, но никой не подкрепи Елена Йончева”, посочи Добрев.

"Аз искам оставката на Иван Гешев като главен прокурор. Да, има позиция на градския съвет на БСП София, но от името на цялата партия нямаме позиция, защото вече повече от месец не се провежда заседание на Националния съвет”, подчерта заместник-председателят на БСП. По думите му партията винаги е разчитала на своите органи и затова продължава да бъде жива и фактор в политическия живот. “Когато неглижираш органите на партията - ти неглижираш нейната сила." - беше категоричен Кирил Добрев.

Добрев определи като демагогия приказките, че е подкрепян от Георги Гергов. Той припомни, че не той, а Нинова е била в борда на Пловдивския панаир и именно по нейно и на Овчаров управление, държавата губи мажоритарния си дял в дружеството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай