Деси Атанасова обвини Трифонов в задкулисие

Очаквахме, че ще се поеме отговорност от „Има такъв народ“

Деси Атанасова обвини Трифонов в задкулисие | StandartNews.com

"Това са лични решения на г-н Трифонов или на някой от задкулисието, който му дава репликите и му пише постовете, защото от 4 април досега г-н Трифонов в се появи за кратко“.

Този коментар направи председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова по повод новината, че „Има такъв народ“ ще върнат мандата за съставяне на правителство, веднага след като го получат от президента, която лидерът на партията обяви във „Фейсбук“, съобщи bTV.

„Доколкото знам карантината на г-н Трифонов изтече, много по-добре щеше да бъде за неговите избиратели той лично да носи отговорност, а не да праща поставено лице неизвестно със своя политически опит. Поздравления за нейните спортните успехи, но кой предложи тази дама и след колко време“, коментира Атанасова по повод номинирането на световната шампионка по шах Антоанета Стефанова за премиер от ИТН.

„Очаквахме, че ще се поеме отговорност от „Има такъв народ“. Всички аргументи, че не срещат подкрепа в Народното събрание и не стигат до гласовете, необходими за сформиране на правителство са загубени от всякаква логика, защото едва ли не всички партии в парламента демонстрираха подкрепа към ИТН за съставяне на правителство“, каза Атанасова.

"Днес внесохме искане за обявяване на противоконституционно на решението на НС, както и искане за тълкувателно решение за законността на мораториума. Имаме и допълнително искане за бързина на произнасянето, тъй като има текст от решението по отношение на лечебните заведения, което е изключително трудно в състояние на пандемия лечебните заведения да се справят със забраната да не разполагат с движимото и недвижимото имущество“, съобщи Атанасова.

Според нея имаме груба намеса в прерогативите на изпълнителната власт, което противоречи на принципа на разделението на властите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай