Деребеите в паника! Крадецът вика: Помощ, тормозят ме

Законите в държавата са еднакви за всички. Свитата на Доган трябва най-после да го разбере

Деребеите в паника! Крадецът вика: Помощ, тормозят ме | StandartNews.com

Крадецът вика: Помощ, тормозят ме! Е, няма такава наглост. 

Кръгът на доганистите обяви на нарочен брифинг, че били подложени на натиск от различни държавни институции. Били обезпокоени от зачестилите проверки на ГДБОП, КПК, АДФИ и НАП.

Разбира се, за проверките бил виновен Пеевски.

Дерибеите очевидно не искат да повярват, че безнаказаният им рахат върху гърба на хората, приключи. И че светът не съществува, за да им е длъжен.

Паниката им е основателна, защото законната контролна дейност на държавните институции извади на бял свят зловещи факти и повдигна големи въпроси, първият от които е  - откраднал ли е Доган 30 милиона лева от ББР. Парите са част от скандалния заем от 150 млн. лв., отпуснат от държавната банка от бизнес партньора му Румен Гайтански - Вълка, за да се покрият дългове на ТЕЦ Варна. 

Но дерибеите не отговарят на неудобни въпроси. Те звънят на премиера, за да се оплакват от тормоз.

Причакан от репортер на БЛИЦ Чакъров се шмугна днес в шкодата си без да смее да каже и дума за милионите. Нито за огромния ВЕИ бизнес, който има през сина си и заради когото Хамид Хамид го определи като енергиен олигарх.

По същия начин Джейхан Ибрямов избяга от друг репортер, без да отговори на въпроса защо кара джип, собственост на фирма, разследвана за ДДС афера, ощетила държавата с 9 млн. лв. и то без луксозният автомобил да е записан в имотната декларация на депутата.  

Днес Ибрямов смени джипа с луксозен сребрист мерцедес и повторно избяга от репортерски въпроси, зорко пазен от пиарите на доганистите, които внимаваха никой да не се доближи до него.

В интервю за бТВ Рамадан Аталай избяга от отговор на милионите на ББР. Не бил наясно с ТЕЦ „Варна“.  Пропусна и въпроса защо докато е депутат в транспортната комисия на НС синът му прави крупен транспортен бизнес и това конфликт ли е на интереси.

Илхан Кючюк вече не се появява пред медиите, тъй последният път, когато засече репортер, отказа да отговаря на въпроса прахосвал ли е европари за семинари по цялата страна, за да издържа сътрудниците си.

От публичното пространство ще изчезне и Севим Али, за да не отговаря на въпроса защо фучи по "Тракия" с несъобразена скорост и засича коли, за да не изтърве някоя среща в сарая в Росенец.

Е, Делян Пеевски ли накара всички тези хора да бъркат в кацата с меда? Или лакомията и чувството им за безнаказаност?

Законите в държавата са еднакви за всички. Свитата на Доган трябва най-после да го разбере.
 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай