Деребеите продължават с тормоза. Плашат депесари с управление на Радев и Доган

Ще дойдем на власт и ще видите тогава, заканвал се Джейхан Ибрямов

Деребеите продължават с тормоза. Плашат депесари с управление на Радев и Доган | StandartNews.com

Деребеите в ДПС продължават с тормоза над кметове от Движението и изтъкнати членове и симпатизанти на партията. Страхът на отцепниците, че фракцията им се пропуква и депесарите масово бягат от тях е толкова голям, че включиха в заплахите имената освен на почетния председател Ахмед Доган, и на президента Румен Радев.

ВИЖ ОЩЕ: Страх скова деребеите. Звънят на премиера, топят България в Европа

Пресата, на която са подложени авторитети в ДПС, била особено силна в последните 48 часа.

ВИЖ ОЩЕ: Кючюк в акция ала Паниковски и плашилото Брюксел

Рупор на атаката бил изключеният от ПГ на ДПС по настояване на местните структури Джейхан Ибрямов, чието име бе замесено в крупна афера за ДДС-измами, ощетила държавата с 9 млн. лв. Разследващите от ГДБОП, НАП и Антикорупционната комисия конфискуваха джипа на Ибрямов - „Рейндж Роувър” лимитирана серия, тъй като се оказа на една от уличените в мащабната измама фирми. Ибрямов твърди, че го ползвал под наем с договор, но в нарушение на закона не е обявил това в имотната си декларация пред Комисията за противодействие на корупцията.

ВИЖ ОЩЕ: Деребеите в паника! Крадецът вика: Помощ, тормозят ме

„Идете при г-н Доган в Росенец, действаме по план, ще управляваме с Румен Радев“, обяснявали по телефона Джейхан Ибрямов и другите от фракцията „Аталай-Чакъров” в телефонни разговори вчера и днес, разкри „24 Родопи”.

Припомняме, че почетният председател свика заседание на Централното оперативно бюро в летния сарай, което се провали, защото от 24-мата членове на ЦОБ на поканата за фотосесия с Доган се отзоваха една десетима.

Неуспешни се оказват и опитите за събиране на квалифицирано мнозинство за легитимно заседание на Централния съвет. Преди ден пък от 40 кметове на общини при Доган  отишли едва 10. Градоначалниците се мотивираха с това, че ги използват само за снимки с почетния председател, за да може фракцията „Аталай-Чакъров” да тръби каква подкрепа има. Реална помощ за решаване на местните проблеми не се оказвала. Никой не искал да говори с кметовете за това.

„Твърдо ще управляваме с Радев, във властта ще сме, ако не дойдете сега, ще съжалявате тогава. Особено някои много ще съжаляват, няма да ги забравим“, гласи новата  заплаха, използвана от Ибрямов.

„Няма устав, няма програма, няма честност спрямо активисти и избиратели, а само панически действия. Разкриват го като тартор на банда, която източва милиони, а той си позволява да се крие под абревиатурата „ДПС“ и дори тръби, че не трябва да го закачат, защото бил от ДПС. Тези хора наистина са се самозабравили, народът няма да им прости – нито за кражбите през годините, нито за шашмите в момента. Умря старото време“, споделя пред „24 Родопи” общински съветник, който си позволил да попита Джейхан Ибрямов: „Ти сега по-богат ли си от г-н Доган, или само Чакъров и Аталай го бият по състояние?“.

„Отцепниците искат и нас да дръпнат надолу. Няма как да стане. Дори в кафенето , където през уикенда се разтоварваме с табла и белот, на джейхановците им викат „бита карта“, добави общинският съветник.

Според авторитети в ДПС вместо да ги канят на снимки с Доган, почетният председател на Движението първо трябва да отговори откраднал ли е 30-те милиона от 150-милионния заем от ББР, отпуснат без обезщетение на неговия близък приятел и бизнес партньор Румен Гатайнски-Вълка. Парите според разследването са били за погасяване на дългове на ТЕЦ-Варна, собственост на Доган.  След това Рамадан Аталай и Джевдет Чакъров трябва да дадат обяснение за милионните си бизнеси, управлявани от синовете им, докато двамата депутати са били в ресорните комисии на НС - в тежък конфликт на интереси.   Отговори дължи Илхан Кючюк, евродепутатът, за когото европрокуратурата наскоро бе сезирана от журналиста Илхан Андай за злоупотреби с евросредства.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай