Деребеите на Доган отчаяни. Нова жалба в ЦИК

Срещу нея има възражение от ДПС-Ново начало

Деребеите на Доган отчаяни. Нова жалба в ЦИК | StandartNews.com

Деребеите на Доган не могат да преглътнат поражението си. Последен, отчаян опит, да спъне ДПС-Ново начало за изборите направи Джевдет Чакъров, който след решенията на ВАС и на ЦИК ще може да се кандидатира за депутат само като гражданска квота на новия си началник Румен Йончев.

ВИЖ ОЩЕ: Окончателно! ЦИК регистрира за вота ДПС-Ново начало

Чакъров е депозирал в комисията заявление за изтегляне на ДПС от коалиция ДПС-Ново начало с председател Делян Пеевски. Вчера тя бе окончателно регистрирана от ЦИК, след като Върховният административен съд възстанови справедливостта и разпореди на комисията да направи това незабавно. В същото време ЦИК регистрира и резервната гума на Доган Алианс за права и свободи, в който участват Земеделски народен съюз и СБОР.

ВИЖ ОЩЕ: ВАС отсече: ЦИК незабавно да регистрира "Движение за права и свободи – Ново начало"

Новината за заявлението съобщиха говорителката Росица Матева пред бТВ и зам.-шефът на комисията Цветозар Томов пред Нова тв. Цялото ръководство на ЦИК бе в сутрешните блокове на телевизиите. Камелия Нейкова дефилира в БНТ.

ВИЖ ОЩЕ: Двоен удар за Доган и деребеите му. Румен Йончев им стана шеф

Една минута преди крайния срок за подаване на документите вчера Джевдет Чакъров е поискал ДПС да излезе от коалицията "ДПС - Ново начало". Веднага след това обаче е постъпило и възражение срещу искането от ДПС-Ново начало, съобщиха Матева и Томов. Те уточниха, че в следващите часове ЦИК ще се занимава с този въпрос.

Решението на съда обаче е категорично и ЦИК не може да го наруши.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай