Депутатите–лекари от БСП отиват в Свищов и Шумен

Влизат в ковид-отделенията, защото там няма медици

Депутатите–лекари от БСП отиват в Свищов и Шумен | StandartNews.com

Депутатите-лекари от БСП заминават за болниците в Свищов и Шумен. Това съобщи лидерът на соцпартията Корнелия Нинова във Фейсбук. В свищовската клиника е ад – няма нито един лекар, за болните от коронавирус се грижат икономист, рехабилитатор и кинезитерапевт. Кметът на града влезе в Ковид-отделението, за да помага, но излезе заразен – с леки симптоми.

ВИЖ ОЩЕ: Ад в Свищов:Доброволци лекуват К-19, докато се заразят

От думите на Нинова стана ясно, че веднага след като от парламентарната група на левицата са разбрали, че в болницата в Свищов няма нито един лекар в ковид отделението, са решили да помогнат. „Проведохме разговор с тримата наши депутати-лекари: проф. Михайлов, Тимчев и Тасков. Те изявиха желание да заминат за там и да се включат в помощ на хората“, пише Нинова.

ВИЖ ОЩЕ: 50 членове на ГЕРБ дариха кръвна плазма

„Обадих се на министъра на здравеопазването да даде съгласие да бъдат допуснати да лекуват в болницата. От него разбрах, че остра нужда от лекари изпитва и болницата в Шумен. Разговаряхме да разделим нашите депутати - единият в болницата в Шумен и двама в Свищов. Утре заминават. Благодаря на колегите-лекари. На всички българи кураж. Знам, че ще се справим“, написа още лидерът на БСП в поста си.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай